Vegetarlasagne

Jeg har ofte serveret denne vegetarlasagne til familien og venner uden de opdagede den var kødfri. Den smager skønt og er fyldt med en masse nærende grøntsager.

Vegetarlasagne

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Sauce:

  • 300 g modne tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g rødløg
  • 2 til 3 dl vand
  • 1 vegetarisk bouillonterning
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk karry

Fyld:

  • 6 forårsløg, skiveskåret
  • 300 g squash, revet
  • 400 g gulerødder, revet
  • 2 tsk allround krydderi
  • Salt og peber efter smag
  • 1 til 2 glas vand, alt efter grønsagernes vandindhold

 

Fremgangsmåde

Saucen:

  1. Tomaterne skæres groft og kommes i en blender sammen med hvidløg uden skræl, pillet og groft hakket rødløg, vand, bouillon og krydderier.

Fyldet:

  1. Fyldet svitses på en pande i kokosolie i 3 til 4 minutter under omrøring.
  2. Start med at lægge pladerne i bunden af et ildfast fad.
  3. Dernæst kommes fyldet og saucen, samt pladerne på på skift. Slut af med et lag sauce. Når alt er lagt, kan du evt. hælde 1 til 2 glas vand henover hele lasagnen, da pladerne kan trække meget væske fra grøntsagerne. På den måde undgår du at lasagnen bliver tør.
  4.  Lasagnen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 til 40 minutter.

Server lasagnen alene eller med salat og lunt brød.

Tip: 

Brug eventuelt fuldkornsplader.