Lam med mumbai karry i wok

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lam med mumbai karry i wok

 4 personer

 1 1/2 time 

Ingredienser

  • 1 kg lammekød, skåret i tern
  • 2 løg, hakkede
  • 2 hvidløg, knust
  • 2 grønne chilier, hakkede
  • 1 spsk ingefær, revet
  • 1 1/2 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 spsk koriander, stødt
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt
  • kokosolie
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2,5 dl kokosmælk
  • Frisk koriander og cashewnødder til garniture

Fremgangsmåde

  1. Opvarm en wok og steg løgene bløde i lidt olie.
  2. Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander og chilipulver som steger med i 30 sekunder.
  3. Herefter tilsættes lam som brunes og vendes i krydderi blandingen.
  4. Kom salt og tomater i og lad det simre i 1 time eller til kødet er mørt.
  5. Tilsæt herefter kokosmælk og kog videre i 5-10 minutter eller til saucen er blevet tyk.
  6. Server retten med frisk koriander og usaltede cashewnødder på toppen.
  7. Spises til ris eller naan brød.