Ski sæsonen bliver kortere og kortere, -lige nu er sæsonen i Schweiz blevet en måned kortere, end i 1970.

Temperature under normalen bød på en noget lunere december, som betød minimal sne, og selvom januar har givet bedre betingelser for skiløberne, er det nye tider for branchen, skriver Bloomberg.

Sæsonen med sne begynder nu 12 dage senere og slutter hele 26 dage før, end det var tilfældet i 1970, fortæller Martine Rebetez, professor ved University of Neuchatel.

Sammen med kolleger har han undersøgt data registreret henover de seneste fire årtier fra 11 alpinske meteorologiske stationer.

I amerikanske skiområder satser man nu på sommerattraktioner, fordi sneen bliver mere sjælden.

Det regner mere 

Og vi skal forvente yderligere forandringer i skiområderne fremover, siger Reto Knutti, professor ved Schweiz’ nationale Institute of Technology’s Institute for Atmospheric and Climate Studies

Han vurderer, at ved udgangen af dette århundrede vil sneen falde 500-700 meter højere end nu, og den vil blive liggende i fire til otte uger kortere.

” Vinterdage, hvor det i højder under 3.000 meter regner i stedet for at sne, vil forekomme meget mere hyppigt,” siger han til Bloomberg.

Snekanonerne hjælper til

Det er primært de lavtliggende skiområder under 2.000 meters højde, som bliver hårdest ramt af klimaforandringerne. I de senere årtier ser man ofte at snekanonerne, bliver taget i brug for at dække de bare områder.

De seneste tal viser desuden, at udbredelsen af den menneskeskabte sne, på pisterne i Schweiz, steg fra at udgøre 10 pct. i 2000 til 36 pct. i 2010.

Sommerattraktioner på skisportssteder

I Colorado, USA, hvor man bl.a. finder det kendte skisportsområde ved Vail, er man i færd med at bygge flere sommerattraktioner. Det er ikke kun på grund af klimaforandringerne, for sommerperioden har altid været økonomisk hård for skibranchen – men problemet er vokset, i takt med at sæsonen med sne bliver kortere og kortere. Det skriver High Country News.

” Klimaforandringerne gør det hele meget mere nødvendigt,” siger Arthur De Jong, der er planlægger og miljøressource-manager ved feriestedet Whistlier Blackcomb mountain i British Columbia, til High Country News.

 Forfatter: Redaktionen på ecolove